AC QUATTRO D.O.O. Novosti

Tražite li automobil iz snova? Onda ste kod nas na pravom mjestu. Osigurajte si novo vozilo koje je odmah dostupno ili konfigurirajte svoj željeni model prema svojim željama.

  1. Novosti
  2. Volkswagen proizveo pet miliona Tiguana
29.01.2019
NOVOSTI IZ VOLKSWAGEN-A

Volkswagen proizveo pet miliona Tiguana

Volkswagen je zvanično objavio da je tokom januara ove godine proizveden 5-milioniti Tiguan. Da podjsetimo, ovaj Volkswagenov SUV predstavljen je 2007. godine, pa je već na početku svog tržišnog prisustva, sa više od 120.000 prizvedneih primjeraka tokom prve proizvodne godine, stekao status “bestseller”.

tiguan3

Ovakav rezultat, zapravo, nije bio iznenađenje, jer je Tiguan imao odlična vozna svojstva, napredne sisteme sigurnosti i asistencije, uz praktičnost, fleksibilnost, upotrebljivost i, naravno, dobar izgled. Tržišni uspjeh ovog modela, potvrđivan je iz godine u godinu, pa je, naprimjer, u Njemačkoj, Tiguan bio najprodavaniji SUV nekoliko godina zaredom, a tokom 2015. godine, prodato je više od 500.000 primjeraka. Druga modelska generacija Tiguana predstavljena je 2015. godine, a već 2016. ukupna proizvodnja premašila je 4 miliona primjeraka. Sa dolaskom nove modelske generacije Tiguana, Volkswagen uvodi i novu MQB platformu, koja uvodi i neke nove mogućnosti. Širenje proizvodnje, dovodi do uvđenja i nekih posebnih izdanja, odnosno modelskih varijanti. Tako je tokom 2017. godine, predstavljen Tiguan Allspace sa produženim međuosovinskim rastojanjem i većom ponudom prostora. Tokom protekle godine, Volkswagen je proširio ponudu sa dva posebna modelska izdanja: Tiguan Offroad i Black Style R-Line. I protekla godina je bila veoma uspješna za Tiguan, o čemu svjedoči gotovo 800.000 prodatih primjeraka, tržišno dostupnih širom svijeta. Naime, Tiguan se proizvodi u Njemačkoj, Kini, Meksiku i u Rusiji.

Ovdje možete preuzeti cjenovnik Tiguana

Izvor:Proauto.ba

 
 
 
 
 
 

Prijava Na newsletter

Sa našim newsletterom redovito ćete primati informacije o nama ka i izbor ekskluzivne ponude vozila!

Uneseni podaci nisu važeći. Molimo pokušajte ponovo.

Molimo odaberite oslovljavanje

Nažalost, došlo je do problema sa registracijom biltena. Pokušajte ponovo kasnije.

checkbox_default

Zahvaljujemo!

Upravo ste se registrovali za naš bilten.

Odmah ćete dobiti e-mail sa linkom za potvrdu. Potvrdite ovaj link da biste završili registraciju